donderdag 27 september 2012

Rugstreeppad !



                                                     Streepje voor op Texel


Rugstreeppad.


De vakantie is inmiddels alweer een tijdje voorbij en we hebben geweldig genoten op het mooie eiland Texel
Van alles gedaan en en gezien  en natuurlijk een beetje gefotografeerd :)


Streep precies op het midden van haar rug !


Zo zat er op een ochtend deze rugstreeppad onder de luifel van de caravan die we hadden gestald op de camping.
En wat doe je dan, je rent de caravan in voor je camera, de macro er op en knippen maar maar echt rustig bleef hij niet zitten .

Daarom ben ik maar mee gehupt en zag ik hem denken van ik heb dan een streep op mijn rug maar door die reuze pad met camera loopt een streepje door !



Hij vertrekt.

Dat vond ik dus minder en heb hem toen even op de streep gezet en dat heeft geholpen.
Hij was er even van onder de indruk maar zette er toen een streep onder en vertrok wat inmiddels mijn gezinnetje ook wilden, naar het strand :) !


Gr Michel



vrijdag 14 september 2012

Bandheidelibel en de Zwarte Heidelibel !



                                          Ze hebben samen een band !



De helft van het vrouwtje van de Bandheidelibel.



Afgelopen Zondag op zoek gegaan naar de Bandheidelibel, op een bekende plek waar er regelmatig mooie foto`s van voor bij komen van mede bloggers.
Met dauwdruppels, super ze blijven dan zitten toto de zon ze opgedroogd heeft dus iets gemakkelijker te fotograferen.



Homo Libellen ?
Mannetje danst paal met zijn schaduw.




















Mannetjes exemplaar met tegen licht.


Daarom was ik al om 6 uur thuis aangereden dus voor dat de zon opkwam was ik al in het gebiedje en had er al enkele gezien maar te laag tussen het gras.
Na enige tijd zag ik er een mooi hoog vrij hangen, mijn statief opgesteld , camera met macro lens erop en dan instellen , knippen, instellen, knippen, instellen, knippen en dan weer een andere positie en nog een andere en nog een tot dat je denkt dit is mooi, tenminste op het schermpje van de camera, op de computer is het altijd minder vandaar niet te vroeg juichen dat heb ik wel geleerd !


De foto`s met de zonsopkomst die waren gedoemd om te mislukken want de zon kwam gedeeltelijk achter een paar knotten op en een andere zoeken die wel goed zou zitten was geen optie want de zon ging veel te snel, daar moet ik nog een keer voor terug ( volgend jaar! ).
Op de foto`s kun je zien wat wel gelukt is of wat het geworden is !



Zwarte Heidelibel.


Na een tijd ben wat verder gaan lopen om te kijken voor nog eentje op een betere plek en toen kwam ik een andere soort tegen .
Zie foto hierboven, de Zwarte Heidelibel wow ook een hele mooie met op de achter grond geen storende elementen dus statiefje weer op zetten.








instellen, knippen, instellen, knippen, instellen en knippen en weer gaan verzitten voor een betere positie, dan weer instellen en knippen enz enz .....,.... en natuurlijk letten op de achtergrond want die is heel bepalentd voor de foto!




Vrouwtje Zwarte Heidelibel.


Even nog het vrouwtje er van, dat binnen bereik zat en toen toch nog maar een paar van de Zwarte, wat en mooie soort net als de zeldzame Bandheidelibel, zou het komen, die schoonheid omdat ze een familieband hebben?


Achtergrond heel belangrijk voor een foto!


Al met al van dit dag en dauw uitstapje  is het dit geworden en met als resultaat dat ik vaker op ga staan voor macro s`morgens vroeg dus ga beslist nog terug ook al zal dat wel 2014 worden !



Bedeankt voor de vorige reacties !

Gr Michel




woensdag 5 september 2012

Kiekis in de roots natuuragenda 2013 !



Twee maal zelfs.


                                       Dit berichtje kreeg ik vorige week met de Mail !

 Gefeliciteerd!
Je hebt meegedaan aan de Roots-fotowedstrijd van het jaar en jouw foto is uitgekozen om geplaatst te worden in onze Natuuragenda 2013.
Wil je mij je adresgegevens toesturen zodat wij de agenda kunnen toesturen?

Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

Claudia Sloos
Redactie assistent Roots.

De agenda.

Heb het berichtje nog een paar keer gelezen en toen mijn adres gestuurd en na een paar dagen lag de agenda in de brievenbus.
Bij het door kijken kwam ik mijn Muisje in de sneeuw tegen en een paar beelden van bekende mede bloggers.
Tot mijn verbazing kwam ik nog een foto tegen, het Lieveheersbeestje na een regenbui.
Dit had ik niet verwacht, je stuurt wat in en je weet het zijn een van mijn mooiste maar vinden hun dat ook, ja dus :) !
Uit de bijna vier en een half duizend inzendingen maken mijn Muisje en Lieveheersbeestje deel uit van honderd foto`s die in de natuuragenda geplaatst zijn.


                           Het resultaat

Originele foto.


Geplaatst in de agenda.


Originele foto.

Geplaatst in agenda.



Club logo


Als dit geen reclame meer is voor onze fotoclub Kiek nou ! (waar ik samen met de voorzitter Gerrit Post de PR verzorg) dan weet ik het niet dus heb ik ook maar gelijk ge informeert bij de boekhandel in Beek en Donk of ze interesse hadden om de foto`s in het groot bij de agenda`s te hangen in de winkel en natuurlijk ons logo van de fotoclub Kiek nou !
De eigenaar was heel enthousiast en heb daarom gisteren wat materiaal afgeven en ga ik morgen even kijken naar het resultaat, ben benieuwd en ook wel vereerd .
Bent u ook benieuwd geworden ga dan beslist even kijken want in het groot zijn de foto`s nog mooier en kunt er eventueel terecht voor een eigen agenda !




Piet van Thielplein 14    Beek en Donk    0492 450380




2013 kan al nu al niet meer stuk ( geluk ! )              :)   :)    :)     :)   :)    :)    :)    :)   :)   :)    :)    :)   :)    :)  !!!

Gr Michel








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...