vrijdag 1 februari 2013

Steenuilen deel 5 ( het ringen )
                                                Ze krijgen een nummer en Franneke een gezicht !                                    

Een van Franneke haar steenuiltjes.


Inmiddels was de avond aangebroken waarop de steenuiltjes geringd gingen worden en waarop Franneke zou bellen als ze er waren.
Deze avond waren we bij onze fotoclub " Kieknou ! " bezig met inlijsten van de foto`s voor onze jaarlijkse foto expositie in het IVN gebouw De Bimd in Aarle-Rixtel.
Heel voorzichtig.Iets na negen ging mijn telefoon en heb ik het inlijsten even overgelaten aan de andere leden en ben toen heel voorzichtig naar de andere kant van Aarle-Rixtel gereden om het ringen bij te wonen.
Marc V van de lokale uilenwerkgroep had inmiddels de drie uilskuikens al uit de kast gehaald en met een stoffen boodschappentas voorzichtig mee naar beneden gebracht.Mooi gezicht.


Bij aankomst stond Franneke al te glunderen met een van haar inmiddels geringd jong steenuiltje, waarop ik maar vlug mijn fotocamera heb gepakt en snel wat foto`s heb gemaakt ( helaas niet mijn scherpste ) van dit mooi gezicht.
Meten van de vleugels.
John V de ringer was al bezig met het laatste steenuiltje.
Hier meet hij de vleugels op, waaraan ze kunnen zien hoe oud ze ongeveer zijn !Het wegen.
Het wegen van het laatste waggelend Steenuiltje in het gladde bakje.
Het gewicht is ook belangrijk voor het vast stellen van de leeftijd en de conditie die heel goed bleek te zijn !John geniet van het genieten.


John is klaar met het het ringen en hier zie je een van de dingen waarom John en Marc heel veel van hun vrije tijd besteden aan de roofvogels in Laarbeek.
Het betrekken van de eigenaren van het erf waar een kast hangt, maakt ze heel enthousiast zodat ze er voor zorgen dat het erf ook geschikt blijft, in dit geval voor Franneke haar steenuiltjes !Nog heel even Marc.
Franneke heeft ontzettend genoten van het vasthouden van haar steenuiltjes en alle     gegevens die John en Marc hebben gedeeld met haar.
Tenslotte heeft Marc het uiltje bijna af moeten pakken om het weer terug te kunnen zetten in de kast, zodat de weg weer vrij was voor de ouders die natuurlijk alles op een afstandje in gaten hebben gehouden net als Juul de 11 jarige zoon van Marc, die hem later zeker op gaat volgen.
Het is echt een geval van zo als de ouders zongen piepen de jongen, het is nu al geweldig om Juul te horen vertellen over vogels !


Even later nam de ring ploeg afscheid en ben ik weer terug gegaan naar mijn clubleden om de laatste foto`s mee in te lijsten.


                 
                                                        Volgend blog gaat over het eten !Gr Michel en bedankt voor alle complimenten voor het vorig blog !
15 opmerkingen:

 1. Hallo Michel,
  My comments are for your last 2 posts about the young owls. They are beautiful! Pictures are stunning and I wish I could see this one day!
  Take care and have a great weekend!
  Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit mooi,vooral dat glunderende gezicht van Franneke nu weet ze waarom ze dit allemaal doet.prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze keer niet zo spectaculair maar wel heel bijzonder.
  Prettig weekend, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hello michel,
  great to see how these birds grow up .. beautiful documentary and maybe you'll get exactly in a few years this owl (at large) before the lens ..
  greetings Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi verhaal Michel, wat me opvalt is hoe klein de uiltjes zijn, en o ja, ze zijn vooral schattig!
  Leuk hoe je laat zien hoe verguld Franneke is met 'haar' uiltjes.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een mooi verhaal en leuke fotos van het ringen van die steenuiltjes. De zorg en aandacht voor de vogels van de ringers is goed te zaien en mooi in beeld gebracht. Toch mooi die vertederende blik bij het zien vanm zo'n hulpeloos uiltje.

  mooie blog

  groet,

  peter van de beek


  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi om dit te zien, dus helemaal fantastisch om dit mee te maken Michel. Op haar erf zal de kast wel blijven hangen nu ze er zo betrokken bij is geraakt. Mooi toch. Misschien wel weer een nestje in het komende voorjaar.
  Groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer zo leuk, en het was ook zo leuk om het proces te volgen. Ik heb zitten glunderen bij het zien van die kleintjes en het genieten van de Franneke.Fijn dat haar steenuiltjes het daar zo goed hebben, belooft veel goeds voor de toekomst.
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer een mooie toevoeging aan je beeldverslag van de steenuiltjes Michel. Mooi ook om te zien hoe iemand (Franneke) meeleeft als je betrokken raakt bij zo'n project.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt je goed vermaakt met de steenuiltjes Michel. Een mooi project dat je in alle facetten met ons deelt. Ik krijg nooit genoeg van steenuiltjes.

  gr jowan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaaf om te zien zeg die dotjes. Blijft een mooi project met alle zorgvuldigheid die nodig is om dit allemaal te doen.

  ben benieuwd naar je volgende blog.


  Gr,

  REmco

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel leuk Michel. Ook om te zien hoe leuk Franneke haar kleintjes vertroeteld. Mooi om mee te maken zo, het brengt je dichter bij de natuur.

  Groet,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig lijkt mij dat om mee te maken en dan te kunnen fotograferen natuurlijk.
  Mooie foto's en info Michel.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fantastisch Michel! Misschien mag jij ze komend jaar wel even vasthouden.
  Dat is toch wel een mooie belevenis. Prachtig gefotografeerd.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...