dinsdag 11 oktober 2011

Edelherten Weerterbos !

Even terug naar 25 September Zondagmorgen +-5 uur, op naar het Weerterbos met drie natuurfotografen ( Arjan J , Marcel vd K en Lambert vd K ) we wilden er eerder zijn dan de herten zelf maar die bleken er al te zijn tenminste dat leek wat de bosuilen wilden vertellen toen we uitstapte bij de Daatjes hoeve en het vrij donkere gebied in liepen richting de uitkijktoren.


Edelhert in de ochtend mist en zonnetjeNa 100 meter hoorden we al het burle in de verte, prachtig met afwisseling van de uilen en Lambert die via een grappig verhaal de aandacht trok zodat we niet te snel gingen ! 
Bij de toren aangekomen werd het geleidelijk lichter en de mist trok langzaam op maar de herten stonden te ver voor de foto die we wilden maar met zonsopkomst en de mist toch enkele leuke foto`s kunnen maken .

Edelhert met damp


Wildzwijn


En als afsluiter nam ik ook nog een vos waar dat is eigenlijk niet waar want een oude ( tijdje geleden ) mede cursiste van Marcel K uit Asten riep het is een Wildzwijn en idd maar dat haden we niet verwacht door de lens was het hellemaal duidelijk .
Heb ook maar meteen enkele keren afgedrukt !
Dit plaatje heb ik later die dag even gemaild naar Harold Noordermeer van de http://weerterbos.blogspot.com en die heeft hem op de site gezet, het was het eerst gespot Wildzwijn binnen het raster.


Al met al een super belevenis Burle,oehoe,wildzwijn en maar een klein beetje nat geworden nu na een grap van Marcel vd K  en niet van Lambert vd K maar die sloot stijl de dag af op het terras bij de Daatjes hoeve met een bestelling van een kom Hertensoep !4 opmerkingen:

 1. Die met het edelhert in het oranje ochtendgloren springt er wel heel mooi uit.
  Die mag best wat groter in beeld!
  Sfeervolle plaat.

  gr

  Jowan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Michel,

  Ik zag dat je je als volger van mijn blog hebt aangemeld. Leuk. Ik had toevallig net vorige week gezocht op Weerterbos n.a.v. een ktantenartikel in het Eindhovens Dagblad over de edelhertenbronst daar. Lijkt me wel de moeite waard om daar eens heen te gaan, zeker met grondmist. Ik vind die met de opkomende zon erg mooi, waarom plaats je die hier niet? Je ziet hem alleen als je op de foto klikt om hem in het groot te zien. Jammer, hij is de moeite waard.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi als op deze foto's heb ik ze niet op mijn blog, maar dan toch één met een mooi getekende vacht. Het Weerterbos herbergt een schat aan verhalen en legendes. Meer hierover kun je lezen op mijn vandaag hergepubliceerde wandelverhaal dat speelt in de Budelse Bergen en het Weerterbos:http://zilvervis.net/2011/12/22/weerterbos-en-budelse-bergen-van-zwarte-kraaien-en-de-dampende-voetstappen-van-de-heilige-oda/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow, dit is mij de herten in de ochtend mist werkelijk is een zeer succesvolle foto, de delen van foto's is echt klasse .. schande meester op ons, zijn er slechts herten in de Harz National Park en er is het verboden in te voeren ..
  Groeten Frank

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...