dinsdag 27 maart 2012

Verstoppertje !Daar zijn de Uilskuikens echt goed in elke keer als je komt kijken na een dag of twee dagen zitten de jonge Bosuilen weer ergens anders verstopt .

Deze zat verstopt in een den op 50 cm hoogte


Ander in een Treurwilg
Eentje in de Kastanje boom
Een jonge Bosuil valt  in principe uit het nest en land meestal zacht op de grond daarna verstopt hij zich en wacht op de eerste nacht wordt gevoerd en probeert door met zijn scherpe nagels hoger op te klimmen .


En nog een in de Wilg


Zo gaan er verschillende nachten tot dat de jonge hoog , buiten gevaar van mens en kat kunnen op groeien en de vlieg oefeningen kunnen doen in die boom tot dat ze ook die boom verlaten  en tenslotte ook de plek waar ze geboren zijn en zelf een territorium gaan in nemen !


Oehoe hier zit ik

Van af dat ze uit het nest zijn zitten alle bij de ouders de jongen van af een hoge positie in de gaten te houden , nou eigenlijk al een tijd eerder op die manier lokken ze de jongen uit het nest dus als je een ouder Bosuil in de boom ziet zitten ( vrouwtje ) dan weet je dat er bijna jongen komen tenminste in het vroege voorjaar !


Verstopte pa houd de wacht
Drie va de vier jongen

Moeder doet haar middag dutje 

Op dit moment zitten er vier jongen en twee oude Bosuilen in de treurwilg verspreid en verstopt dus voor de foto`s moet je goed speuren naar de Uilen en een zo`n vrij mogelijke doorgang tussen de takken zoeken want het blad gaat hard , maar toch is het nog steeds de moeite waard om er langs te rijden .
Vandaar na deze nog een Bosuilen blogje !Gr Michel7 opmerkingen:

 1. Great pictures to look at... a treat for the eyes. They are gorgeous with the tender green leaves of the trees.
  A great series!
  Greetings, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Michel, ze kunnen zich nog zo goed verstoppen, maar jij vindt ze wel. En je zet ze ook nog eens heel mooi op de foto. Geweldig dat je dit weet te vinden en dat je ze kunt volgen.
  Fraaie serie.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Michel,

  Wat een kuikens!
  Foto standpunt minder, maar ja beter iets dan niets!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt ze goed weten op te sporen, moet geweldig zijn als je zo'n serie kunt maken. De eerste is de topper, maar de hele serie mag er zijn.
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De eerste is inderdaad de beste uit de serie. Een heel herkenbaar boompje ..;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gave serie zeg! "mijn"bosuilen nog niet gezien. Ik hoop dat ze er nog zitten..

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...