vrijdag 14 september 2012

Bandheidelibel en de Zwarte Heidelibel !                                          Ze hebben samen een band !De helft van het vrouwtje van de Bandheidelibel.Afgelopen Zondag op zoek gegaan naar de Bandheidelibel, op een bekende plek waar er regelmatig mooie foto`s van voor bij komen van mede bloggers.
Met dauwdruppels, super ze blijven dan zitten toto de zon ze opgedroogd heeft dus iets gemakkelijker te fotograferen.Homo Libellen ?
Mannetje danst paal met zijn schaduw.
Mannetjes exemplaar met tegen licht.


Daarom was ik al om 6 uur thuis aangereden dus voor dat de zon opkwam was ik al in het gebiedje en had er al enkele gezien maar te laag tussen het gras.
Na enige tijd zag ik er een mooi hoog vrij hangen, mijn statief opgesteld , camera met macro lens erop en dan instellen , knippen, instellen, knippen, instellen, knippen en dan weer een andere positie en nog een andere en nog een tot dat je denkt dit is mooi, tenminste op het schermpje van de camera, op de computer is het altijd minder vandaar niet te vroeg juichen dat heb ik wel geleerd !


De foto`s met de zonsopkomst die waren gedoemd om te mislukken want de zon kwam gedeeltelijk achter een paar knotten op en een andere zoeken die wel goed zou zitten was geen optie want de zon ging veel te snel, daar moet ik nog een keer voor terug ( volgend jaar! ).
Op de foto`s kun je zien wat wel gelukt is of wat het geworden is !Zwarte Heidelibel.


Na een tijd ben wat verder gaan lopen om te kijken voor nog eentje op een betere plek en toen kwam ik een andere soort tegen .
Zie foto hierboven, de Zwarte Heidelibel wow ook een hele mooie met op de achter grond geen storende elementen dus statiefje weer op zetten.
instellen, knippen, instellen, knippen, instellen en knippen en weer gaan verzitten voor een betere positie, dan weer instellen en knippen enz enz .....,.... en natuurlijk letten op de achtergrond want die is heel bepalentd voor de foto!
Vrouwtje Zwarte Heidelibel.


Even nog het vrouwtje er van, dat binnen bereik zat en toen toch nog maar een paar van de Zwarte, wat en mooie soort net als de zeldzame Bandheidelibel, zou het komen, die schoonheid omdat ze een familieband hebben?


Achtergrond heel belangrijk voor een foto!


Al met al van dit dag en dauw uitstapje  is het dit geworden en met als resultaat dat ik vaker op ga staan voor macro s`morgens vroeg dus ga beslist nog terug ook al zal dat wel 2014 worden !Bedeankt voor de vorige reacties !

Gr Michel
15 opmerkingen:

 1. Ik keek net op het blog van Loes en zij was ook zo vroeg op pad gegaan voor de dauwdruppels en nu zie ik hier bij jou weer van die mooie foto's.
  Prachtig hoe je die verschillende libellen hebt gefotografeerd. Door de egale achtergronden komen ze heel mooi uit.
  Knap werk.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Michel,
  gratulation..perfekte Aufnahmen.. man kann das kleinste Detail erkennen..wunderschön
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Michel, wat een toppers laat jij zien! Je bent alweer bezig voor de agenda van 2013 ;-)
  De eerste foto moet beslist in de vergroting bekeken worden, op de kleine versie komt de scherpte niet goed uit.
  De paaldanser met schaduw is mijn favoriet, de schaduw maakt hem bijzonder, maar ook de geweldig mooie achtergrond.
  Nr 6 heeft trouwens ook zo'n mooie achtergrondkleur.
  Een serie waar je trots op mag zijn!
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Michel,

  Allemaal prachtig scherp, en natuurlijk, de achtergronden maken voor een groot deel de foto en die zijn prima, heel mooi bokeh vooral bij de laatste opname.
  Begin er steeds meer spijt van te krijgen dat ik (nog) niet naar de bandheidelibellen gegaan ben, maar het zal nu wel te laat zijn.

  Gr.,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Michel,
  Ik ben gek op libellen, vind ze sowieso mooi, maar als je er het uiterste uit weet te halen zoals jij hier.....dat is heel erg genieten!
  prachtig die dauw en wat mooi zo'n Bandheidelibel met dauw (ik heb er nog geen foto van :-(. De achtergronden zijn heel mooi gelukt.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het nu toch wel de tijd om libellen te zien met veel dauw . En moet zeggen er zitten hele mooie tussen . Een prachtige libel die bandheielibel. Ook heel fraai de detailfoto van de vleugel met dauw. Een prachtige serie heb je hier neer gezet .

  gr Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Michel,

  Hele fraaie opnames! Volgende keer gewoon de laptop mee, op een krukje ernaast, kan je meteen zien of ze gelukt zijn! Geintje uiteraard.

  Wat een gedoe dat macrogebeuren, knippen, instellen, knippen, instellen. Ben bang dat dat ook de reden is dat ik dit (nog) niet doe. Maar het levert wel mooie beelden op!

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo Michel, dat is niet niks! Prachtig deze serie van libellen in ochtenddauw. Heel mooi scherp en met prachtige achtergronden. En die zijn inderdaad erg belangrijk. De zwarte heidelibel is heel mooi, maar vooral het paaldansende mannetje is super.
  Ik ben een paar keer op pad gegaan, maar kan alleen juffers vinden. (Die plaats ik binnenkort.)
  Maar uh, sla je 2013 over?
  Groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Michel,

  da sind dir sehr schöne Bilder von den attraktiven Libellen gelungen.
  Sehr sehenswert.

  Gruß,

  Freddie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Michel,
  Wat een mooie libellen en, wat heb jij er bijzonder mooie foto's van gemaakt. De dauw geeft een bijzonder effect wat je mooi benut hebt, gecombineerd met goed erbij passende achtergronden. Knap werk!
  Groet, Kees
  PS Die paaldanser vind ik heel gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Michel,

  Zie je serie nu pas ( heb twee dagen in Bakel bij de tractorpulling gezeten, wat een contrast met wat ik normaal fotografeer! )
  Je hebt er een hele mooie serie van gemaakt, en vet dat je er ook de zwarte heidelibel bent tegengekomen !
  Vind zelf de tegenlichtopname erg mooi.

  groet,
  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Michel,

  Ik heb genoten van je libellenfoto's. Prachtig! Voor dag en dauw opstaan om de dauw op de libellen te fotograferen is niet voor niks geweest. Zelf moet ik ook nog. Maar opstaan om 6 uur...... pffff.
  Uiteraard heb ik nog even verder gekeken dus wil ik je bij deze feliciteren met de twee! foto's die in de roots agenda komen te staan. Ze zijn ook werkelijk schitterend. Wat mij betreft een terechte plaatsing.

  Groet,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige serie zeg van deze libelles en ik vind ze mooi. schitterend die achtergrond kleuren en fraaie druppels op de vleugels. Mijn complimenten.gr Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prchtige libellen serie! Gr, Gerard Schouten

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sympetrum pedemontanum.... Just the dragonfly I am dreaming to photograph!
  With those wings covered in dew, the pictures are superb!
  Congratulations!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...