zaterdag 23 november 2013

Aan tafel bij Bert Lemmens !
                                                Waar hij afgelopen winter gedekt was voor de fotohut ! Grote Bonte Specht.

Zoals ik eerder had belooft, zie http://kiekis.blogspot.nl/2013/08/mijn-schuilhut-bij-bert.html   volgen hier enkele beelden die ik gemaakt heb vanuit mijn fotohut in de wei van Bert.
Heb de hut samen met Bert vorig jaar verplaatst naar de rand van zijn weide zodat de vogels vanuit de struiken aan de gedekte tafel konden aanschuiven !Pimpelmees.


Koolmees.
De Kool en de Pimpelmees zijn de eerste gasten, dat is een teken dat het veilig is en zullen er snel andere soorten volgen die ook graag een graantje mee willen pikken.


Vrouwtje Vink.De beurt is aan de Vinken, de gewone Vink, Groenling en de Keep die soms met een aantal van boven de dertig neer streek.


Vrouwtje KeepMannetje Keep

Inmiddels was er sneeuw gevallen wat de vogels tegenhield om verder van de grond te eten en ze dwong om aan tafel plaats te nemen als er tenminste plek was, zo niet dan moest er even gewacht worden.


Distelvink - Putter.


De Distelvink ook wel Putter genaamd besteden zijn wachttijd in de nabij gelegen moes-bloementuin, de verdorde bloemen zaten nog vol zaden waar hij zich heerlijk mee voeden.
De sijs, ook een vinkachtigen propte zich in tussentijd vol met elzen !Sijs.Staartmees.


Een ander propje is er een uit een groep aanschuivende Staartmezen, gezellige kwebbels !


Met staartje.
Gaai.


Dat kun je niet van het luidruchtige gaaies zeggen, bijna alles verdween van tafel ook de even aanwezige Eekhoorn schrok en ging er met een hoge noot vandoor.Eekhoorn.


Een niet oplettende koperwiek werd gade geslagen door een hongerige Sperwer.

Sperwer.

Boomklever.


In een boom zat nog een klever die na het eten altijd blijft plakken en een Houtduif in de sneeuw die weer neer daalde wat hem deed vertrekken, dik en voldaan vloog hij naar zijn slaapplekje.Houtduif.

Met de altijd zingende kok Robin op de achtergrond begon de volgende dag zoals als ik werd herinnert aan mijn belofte met een nieuwe kaart


Er stond nu wild op het menu, de tafel werd gedekt voor de buizerd eerst met een wilde niet meer scharrel Kip (van Bert)
                                                daarna Hazepeper die in de pure gereden was !Deze buurtgenoot liet het zich heerlijk smaken en stoorde zich nauwelijks aan de vaste bewoners van de wei van Bert Lemmens, die ik bij deze wil bedanken voor de gast vrijheid afgelopen jaren want ik ben van plan om mijn fotohut te gaan verplaatsen naar een plek waar het hopelijk (afwachten) nog meer wordt genieten. De verrichtingen hiervan volgen !
Gr Michel.


10 opmerkingen:

 1. De keep op het mooie kronkeltakje is mijn favoriet, of toch de putter? Allebei prachtig in elk geval, en ook de achtergronden van vink en eerste staartmeesje zijn heel mooi, Je hebt je daar zo te zien heerlijk kunnen uitleven.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie intro voor de komende maanden. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige serie, mooie setting, ook voor mij springen de foto's van het vogeltje op het kronkeltakje eruit, maar ook de supersnelle staartmees staat er heel mooi op en de openingsfoto van de specht vind ik ook heel mooi.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo Michel dat plekje heeft voor mooie kansen gezorgd. Naast de gewonere soorten heb je een paar heel speciale gasten voor je lens gehad. De putter en de kepen staan nog steeds op mijn wensenlijstje. Ook de sperwer is geen dagelijkse gast.
  Leuk om die filmpjes erbij te plaatsen.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je fotohut en gedekte tafel hebben het heel goed gedaan! Ik verheug me al op de beelden die je komende winter gaat maken!
  Groeten , Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige serie met die enorme verscheidenheid aan vogels.
  Aan de foto's te zien heb je veel plezier van deze hut.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Michel
  geweldige serie van al die vogels maar ook die buizerd.
  groetjes Herman.,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Michel,

  Mooie serie met veel diversiteit, met zo'n opbrengst van je vaste schuilhut mag je bepaald niet ontevreden zijn. Ik ben dan ook benieuwd wat je verdere wensen zijn met het verplaatsen van je hutje, wat kan een natuurfotograaf zich nog meer wensen. Ik vind de keep op het kronkeltakje heel mooi, zou hem graag zo nog eens fotograferen. Maar, als ik een tip mag geven: let op het wit, althans op mijn monitor is dat op het randje, ook bij de wang van de koolmees. Ook de putter staat er prachtig op met een mooi bekeh.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ad en ook voor de tip, had het ook gezien de sneeuw maakt de buikjes lichter en dat is dan meteen een van de wensen die ik onder de knie wil krijgen komende winter.
   Ook de buizerd zou ik graag voor mijn hut op de foto willen zetten dus wintertje kom maar !

   GR michel

   Verwijderen
 9. Mooie opnames waarbij de zingende roodborst er toch wel bovenuit steekt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...