vrijdag 18 oktober 2013

Brons(t) met een goud randje !


                                           
                                                                            Weerterbos 2013


Afgelopen weken ben ik tweemaal naar de Edelherten geweest in het Weerterbos om er tijdens de bronst (paartijd) mooie beelden te maken.Het geweiDe twee voorgaande jaren ben ik steeds met een vast clubje geweest en nu werd ik voor die clubdag al gevraagd door Jowan Iven die was er een dag eerder al  geweest  en vroeg of ik mee wilde want hij ging de dag erop terug, maar natuurlijk Jowan !De bok


Na een korte nachtrust en lange wandeling liepen we de uitkijktoren op waar al twee andere gasten waaronder bij ons bekende Marijn Heuts van http://www.destinationanywhere.nl/ .stonden.
Na wat gefluister richten we ons op de vlakte waar het eerste gewei werd gevonden en een paar tellen later werd in het duister ook de kop zichtbaar,de eerst donkere beelden werden genomen.


Ochtend rood

De lucht begon geweldig mooi rood te kleuren en dat met vertrekkende ganzen gaf dit volgende sfeerbeeld.
Het gouden uurtje zat eraan te komen, het is het eerste uur zonlicht of het laatste uur maar meestal gaat het sneller of het lijkt maar omdat je aan het zoeken bent naar een beeld en in dit geval moesten de Edelherten ook nog mee helpen, wat gebeurde op de eerste foto !Nog mooi licht samen met de nevel.


Het werd steeds lichter wat door de nevel nog altijd heel mooi was, nu nog de compositie ook niet onbelangrijk.
Heb dit ook Paul Coolen proberen uit te leggen maar die nam het gezegde midden in de hert wel heel letterlijk, thuis maak ik dat wel goed zei hij heb genoeg pixels over ( D800 : ) !
Met mijn D300 moet ik mijn beeld al goed hebben om zo min mogelijk te hoeven te snijden en zo verlies van pixels te voorkomen.
Inmiddels zitten we al een week verder nu met eerder genoemde Paul Coolen, Marcel van de Kerkhof, Arjan Jeurgen en special gast John Birdman Vereijken.
Weer rond de zelfde tijd vertrokken maar nu in een echte dikke mist, zelfs de navigatie miste de afslag.
Op gevoel zijn we bij de Daatjes Hoeven gearriveerd en het bos ingewandeld naar de inmiddels bekende drie verdieping tellende wankele toren.
Net als de week ervoor stond er een auto in de pad naar de toren, het was Jowan blijkbaar toch gelukt om dichterbij te komen hij was er dus ook weer nu met zijn IJsland maatje, altijd een goed excuus voor thuis, hij wilde ze ook graag een keer zien : ) !

Ook mede blogger Gonnie van de Schans en lid van de fotoclub Eindhoven waar Marcel en Jowan ook deel van uitmaken sloot aan in de rij van statieven, zeven stuks een nietig aantal vergeleken op de Veluwe waar elk jaar duizenden mensen de bronst beleven maar geloof mij niet zo intens en hopelijk blijft het zo.
Kijken of ik er een slecht eind aan kan breien zodat het niet aantrekkelijk lijkt !


Ouwe bok.


Ach voor veel mensen is Limburg toch wel heel ver en de kans dat de Edelherten dichtbij zijn is nihil er wordt namelijk niet gevoerd zoals op de Veluwe het is hier gewoon een toevalstreffer als je een mooi beeld hebt en bij de bovenstaande foto van de ouwe bok heb ik zo mijn twijfels of hij wel echt is, wat nog wat versterkt wordt door de laatste foto !


Na na, na na, na naaa


                    Had ook nog een stukje gefilmd voor de belevenis van de wildernis in het Weerterbos !

                                                   Druk op You Tube voor groter beeld !

Gr Michel

14 opmerkingen:

 1. Prachtig vooral foto 1 supermooi! het ochtendrood met die ganzen is ook een hele mooie sfeerfoto .En de ouwe bok: geweldig, echt wel indrukwekkend! De vroege foto's zijn ook heel bijzonder.vooral foto 3. TOP dagen daar in Weert. groet, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kwam via de facebookgroep fotobloggers op je site. Mooi blog van de bronst en heel anders dan de wildbaan foto's. Ik kan me voorstellen dat je wilt dat het hier wat rustiger blijft! De eerste foto is echt geweldig, maar ook de ganzen in het ochtendlicht mag er zijn. Trouwens de rest doet er niet veel voor onder.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Michel,
  Zuinig zijn op die plek!. Het is toch vele malen aantrekkelijker als je in alle rust het schouwspel kunt bekijken. De Wildbaan is echt een gekkenhuis. Foto 1, 3 en 5 spreken mij het meest aan. Zowel sfeer als compositie zijn top.
  Prettig weekend, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Michel wat mooi je vooral de eerste maar de hele serie is genieten met een fijn verhaal en leuke collega,s kunnen zulke dagen niet stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Michel,
  Ik zie wel dat er in het eerste weekend meer te beleven was dan in het tweede. Mooie openingsfoto! Ook de ganzen in de rode lucht is top. Volgende keer ga ik ook wat eerder. Nu was het bronstgebeuren duidelijk voorbij. Maar gezellig was het wel.
  Groetjes, Gonnie
  ps Heeft iemand van de groep mijn Nikontasje voor mijn converter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat hebben we inderdaad een over alleen moet ik even kijken welk want het zijn zowat allemaal de zelfde.
   Wanneer hebben jullie de avond in Eindhoven dan kan ik het Marcel of Jowan meegeven ?

   Wat de foto`s betreft, het licht ook veel aan de zon !

   Gr Michel

   Verwijderen
 6. Hoi Michel,

  Je hebt er veel voor over moeten hebben om een aantal keren in dichte mist daar naar toe te gaan, maar dan heb je ook wat, zeker je eerste foto maakt dat al meteen helemaal goed, een prachtplaat. Ik was er eerder dit najaar ook al een paar keer, maar dan 's-middags. Wel leuke platen gemaakt, maar dan mis je toch die sfeer van jouw eerste foto. Op een gegeven moment liep er overigens een bok onder de toren door zodanig dat je hem vanaf het eerste platform bijna kon aanraken.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Michel,

  Gefeliciteerd met je prijswinnende foto. Hij is echt schitterend. Tsja, dit soort momenten dwing je af he. Fijn dat er dan net eventjes een hert begint te burlen.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Michel,
  Een prachtige serie waarbij de eerste er meteen lekker in knalt, wat een sfeer, wat een kleuren!
  De foto met de rode lucht en precies op de juiste plek de ganzen vind ik oog geweldig.
  En de rest? ook niks mis mee! Mooie locatie daar voor de bronst, ik zou er maar niet teveel reclame voor maken :-)

  Groeten Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi foto's lijkt me ook gaaf om het in het echt te zien.

  Kimberley

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beautiful post Michel! Love the black & white pictures!!!
  Greetings, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd Michel, de eerste prijs bij Roots met je gouden edelhert. Goed gedaan jochie! Ik ben blij dat ik je mee heb gevraagd. Het was gezellig, prachtig en leverde jou een prijs op. Dat is een gouden ochtend geweest die ik me ook nog lang zal herinneren

  gr jowan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige serie, met voor mij als favoriet de eerste foto. Die is super, en heeft de eerste prijs bij Roots, terrecht! Misschien moet ik volgend jaar ook daar maar eens gaan kijken voor de bronst, is toch anders dan het Circus op de Wildbaan.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...