woensdag 5 februari 2014

Das even geleden !
                                                                                                         in de Hoge Ardennen 2013De das


Vorig jaar Augustes samen met Jowan Iven deelgenomen aan een dassennocturnes, zo noemen ze dat in België !

Wij gingen gewoon op dassen excursie verzorgt door http://www.landschapvzw.be/ met de hoop ze te zien en heel misschien een wazig bewijsplaatje.
De samenkomst was bij le baraque de frituur, daar zou een gids ons verder geleiden naar een observatiehut nabij een dassenburcht.
De gids
Bij verschijning van de gids en de herkenning van zijn gezicht dacht ik meteen dat gaat niet lukken, wat blijkt de man in kwestie verzorgde in 2008 een bevertocht tijdens onze vakantie in St Vith.
Hij had een hele mooie tocht en een prachtig verhaal inclusief afgeknaagde bomen en bevergeil maar je raad het al geen bever gezien !Bevergeil
Er is er een geweest
Vrouw en dochter Guusje


Dwars door het beverwater met dochter Noortje


Deze dag ging ook langs een beverburcht en wederom geen bever helaas, dus verder bergop naar de observatiehut met enkele tips van Gonnie van de schans die ik even om wat raad had gevraagd omdat die eerder op haar blog liet weten dat ze er aan deelgenomen had zie :
http://gonnievandeschans.blogspot.nl/search/label/dassen


Tip 1   lens 80-200 F2.8   heb ik niet en heb toen mijn 150mm macrolens F2.8 meegenomen, het was in elk geval raadzaam om een lichtsterke lens mee te nemen.

Tip 2   ze komen, als ze komen van links dus ga links zitten maar niet te ver, dat was me gelukt en ze kwamen daadwerkelijk van links maar ze verbleven merendeel rechts van de observatiehut.

Tip 3   geniet ervan en dat hebben we gedaan !


En dat niet alleen, want tussen al de wazige en onder of boven belichte foto`s zat de dassen foto aan het begin van dit blog die door kon als mooie  bewijsplaat.Disie geworden !


Maar tot eigen verbazing en vreugde heb ik er toch eentje uit mijn D300 weten te halen die heel wat meer verdiend dan de naam bewijsplaat, er staat onder Dissie maar ik noem hem Dassie !       Meneer de Gids (Bernard de Wetter) nogmaals bedankt voor deze fantastische dassennocturne !Gr Michel


11 opmerkingen:

 1. Michel ondanks sommige tegenslagen heb je toch maar je dassen te pakken dat is al een belevenis opzich en het zijn toch altijd van die tochten waar je weer wat wijzer van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, de tegenslagen vielen wel mee hoor het was eigenlijk alleen maar genieten scheelt ook wel met welke instelling je ergens aan deel neemt of heen gaat !

   Verwijderen
 2. Hoi Michel,

  Mooi verhaal, ik neem aan dat je niet zo lang gewacht hebt met dit blog om de titel te rechtvaardigen. Maar zonder gekheid, het is natuurlijk uiterst moeilijk om onder deze slechte lichtomstandigheden goede foto's te maken. Je eerste foto laat dat ook zien, maar als ik dan naar de laatste foto kijk dan moet ik toch even slikken, die foto had ik o zo graag zelf gemaakt (noem het maar sportieve jaloezie). Ik sta overigens iedere keer weer versteld van je rake typeringen.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ad, geloof dat ze in juni en september en oktober weer gaan zie www.landschapvzw.be .

   Heb trouwens je blogs wel gevolgd maar het reageren komt er telkens niet van, komt goed net als met de krooneend van je, succes !

   Verwijderen
 3. Het moet toch een unieke ervaring geweest zijn, zowel om naar bevers te speuren als naar dassen. Ook al levert een zoektocht alleen maar bewijzen van de aanwezigheid op, bijzonder blijft het. Maar als je uiteindelijk de dieren ziet en er bovendien toch nog geslaagde opnamen aan overhoudt, kan je er alleen maar blij van zijn.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kiekis an, meer als een bewijsplaatje en er van genoten. Dat is mooi, nee dat is twee keer mooi.
  Tja zo gaat dat met tips en met de natuur, ga je links zitten, lopen ze naar rechts.
  Fijn om te lezen dat jullie het ook een leuke ervaring vonden.
  Groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb deze twee dassen foto`s gemaakt toen ze wel even mooi links in beeld kwamen, dus je tip(s) was waren goed, super !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is alleen al een belevenis om een keer een das te zien. Laat staan dat je er nog zo'n foto uithaalt. Top gedaan!

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dassie is super gaaf op de foto gekomen Helemaal top en dat is ie!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk geschreven verhaal en voor mij natuurlijk ook weer leuke herinneringen aan de dassennocturne. Ik zat teveel naar links, en daar besloeg het raam telkens.
  Maar jouw das, das een beste ;-)

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je Loes, de raam besloeg nog steeds helemaal links maar ik heb heel galant een ander voor gelaten : ) !

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...