vrijdag 18 april 2014

Ooievaar op een poot !


                                                     
                                                               hinkelde door het broek in Mariahout.BalancerenTijdens het rondje weidevogelbescherming (  http://kiekis.blogspot.nl/2012/04/weidevogels-in-laarbeek.html ) met de 81 jarige buurvrouw Nellie Strijbosch zagen we voor deze omgeving toch wel een bijzondere vogel.
De kans dat je hier namelijk een ooievaar tegenkomt is eens in een paar jaar als je geluk hebt en laten wij nu net dat geluk hebben.
Op de achter grond boerderij van Piet VogelsWe zagen deze prachtige vogel met zijn wit zwart verenkleed, rood oranje snavel en dan nog zijn fel oranje poten.
Schaamte ?


Maar toen we dichter bij kwamen met de mobiele schuilhut ( de naam van je auto in de natuurfotografie  termen ) zagen we dat een poot zwart was.

Even evenwicht bewaren na sprong over sloot.Onder de knie hing de poot te bungelen, het zal een kwestie van tijd worden wanneer het afgestorven deel los zal laten en hij daar geen last meer van zal hebben.
Voor de rest zag de ooievaar er gezond uit en kon zich met behulp van zijn vleugels goed in balance houden.
Ingezoomd.We hebben nog aan de dieren ambulance gedacht maar waar komt hij dan terecht, er is namelijk niets mooier dan de vrije natuur !


Heb inmiddels wel even via Beleef de lente van de vogelbescherming navraag gedaan bij STORK ( STichting Ooievaars research en Knowhow ) en er is hoop !
     
   http://www.beleefdelente.nl/vogel/ooievaar/forum_t  opics/1167?_=1397983006618&fb_action_ids=1584391478452829&fb_action_types=og.likes                                  Zoek plaatje !


           O ja we hadden ook nog jonge kievtjes gezien, zien jullie ze ook ?Gr Michel en buurvrouw Nellie.5 opmerkingen:

 1. Heerlijk om zo met je buurvrouw een wandeling te maken ,dan is deze beloning meer dan verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Links naast het uitspringende wit/grijze paardenbloemzaad zit ie.
  Goede serie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik zie de kleine kievit ook, nu je het zegt ;-)
  Hopelijk komt het goed met de Ooievaar, het bovenste deel van de poot toont wat ontstoken.
  Omdat wij er hier in de buurt (Midden Nederland) veel Ooievaars hebben ieder jaar, kon ik bijna niet geloven dat ze niet overal zitten. Vorig jaar hadden we hier 10 km vandaan 13 bezette nesten!
  Fijne Paasdagen.
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoek plaatje was heel eenvoudig. Het plaatje heb ik gevonden ;-)

  gr jowan

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...