woensdag 28 mei 2014

Kiekis... deel 12 van beleef de lente met de koolmees


                                                                                                                                                                                                         afscheid nemen :(  

                                     
                                                                              Kastje inspecteren, nestje bouwen, eitjes leggen, broeden, jongen voeren, poep ruimen, grote bek maar dan heb je na al die tijd ook iets !
Wat was het geweldig om het te filmen en te delen met iedereen maar het mooiste is dat ze allemaal gezond gaan uitvliegen.


Voor de camera binnen is er strijd wie er als eerste uit mag de weidewereld in maar het kost nog al wat moeite. De vleugels en pootjes meten precies op de juiste plek geplaatst worden om door het kleine gaatje te kunnen.


Een maal buiten kunnen ze even rusten op het stokje dat ik er speciaal voor geplaatst heb :) en daardoor het uitvliegen heel mooi gefilmd kon worden. Het eerste meesje duurde even, de rest volgde snel zo snel dat ik niet bij kon houden met tellen. Er viel me wel iets op voordat ze wegvlogen hoog de bomen in, wie valt er ook iets op ?
In het volgende en  echt het laatste deel 13 wil ik de setting nog even laten zien middels gemaakte wat foto`s.                                               kijk goed en geniet van het afscheid :)


Gr Michel4 opmerkingen:

 1. Harstikke leuk Michel..had al x eerder bij je gekeken..de link gekregen ook via een vaste kijker bij de Km van BDL..en zelf ook een Koolmeesnestje gehad (nog zonder camera)..en dit weer zo mooi en met het muziekje erbij ontroerend om te kijken!Wat mooi bedacht zo de tak ervoor..pracht beeld zo van ze..en dan met zijn 2 naast elkaar...mooie kleuren en...volgens mij waren het er 9?..en bedoelde je de poepjes die ze laten vallen voordat ze de bomen in gaan hihi?Nou heb genoten en de moeite waard om de bijna 13 min. af te kijken!
  Groetjes Monique en succes...geweldig mooie foto"s maak je ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi afscheid van de 9 meesjes. Het was soms wat moeilijk om eruit te komen, spannend was het in ieder geval. Even uitrusten, rondkijken, een poepje, en weg waren ze.
  Je hebt in ieder geval succes gehad met je project.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super om het uitvliegen zo te kunnen bekijken, en wat een goed idee om die stok te plaatsen, genieten!!

  groeten Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze moesten bijna allemaal eerst wat ballast kwijt voordat ze wegvlogen. Goed idee dat stokje en die muziek. Ze poepten bijna op de maat.

  jowan

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...