vrijdag 9 mei 2014

Kiekis... deel 8 van beleef de lente met de koolmees                                                                             Steeds meer jonkies in beeld !

         Steeds meer eitjes komen uit, dat is nu mooi te zien aan de koppies die boven de nestrand uitkomen.


De ouder mezen blijven maar slepen met voedsel waar de jongen om bedelen.  In 7 dagen brengen ze ruim 2200 bezoeken aan de nestkast, het voer wordt boven de snaveltjes gehouden, die al ver open gaan voor dat de ouders in het nestkastje zijn.  Op deze manier ziet de mees wie al wat gehad heeft, bijna ieder komt even veel aan de beurt ! En wat er boven ingaat moet, moet er onder ook weer uit, het poepje zit mooi in een vliesje dat voorzichtig                   door een van de ouders in de snavel mee naar buiten wordt genomen, zodat het nest schoon blijf !
                           in het volgende blog zie je dat ze groeien als kool !Gr Michel
4 opmerkingen:

 1. En over een aantal dagen past moeder er niet meer bij, dan is de kast te vol. Durf je nog gebruik te maken van je fotohut op dit moment?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gebruik hem nu alleen voor dit te filmen, voor de hut is nu ook weinig te beleven.
   Ze zijn nu allemaal met de voortplanting bezig en er zal er heus wel eens eentje komen eten of wassen maar zolang heb ik niet de tijd om er te gaan zitten :) !

   Gr Michel

   Verwijderen
 2. wat een geweldige serie is dit geworden je hebt echt eer van je vele werk gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Michel,

  Leuke filmpjes vooral het tweede. In onze tuin zijn net vandaag de koolmezen uitgevlogen, 9 stuks. Ik had er ook graag een stukje film van willen maken, maar ze waren me helaas te vlug af.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...